Logo Cultuurklik
Basisonderwijs

WIJ BRENGEN KUNST EN CULTUUR NAAR JOUW SCHOOL

CultuurKlik brengt kunst en cultuur naar basisscholen in de gemeenten Hoogeveen, Meppel, Steenwijkerland, De Wolden, Westerveld en Staphorst.

DIT KUNNEN WIJ VOOR JE BETEKENEN

  • We ontwikkelen en verzorgen cultuuronderwijs. Workshops, lessenseries, leerlijnen, dagprogramma’s en projecten in de kunstdisciplines muziek, dans, theater, beeldend, media, erfgoed en urban arts.
  • We adviseren, stimuleren en ondersteunen bij het ontwikkelen van cultuurbeleid.
  • We bieden coaching en deskundigheidsbevordering voor leerkrachten.
  • We ondersteunen en adviseren bij aanvragen voor provinciale of landelijke subsidies voor cultuureducatie en organiseren op vraag de uitvoering.
  • Kwaliteit staat voorop bij CultuurKlik. Daarom werken we met gepassioneerde professionele kunstvakdocenten.
  • Invalleerkracht gezocht? Bel onze kunstdocentenpool 06- 41924397

Ons team van adviseurs staat voor je klaar. Heb je vragen? Wil je een afspraak? Zoek je iemand om mee te denken? Neem dan contact met onze adviseur in jouw gemeente

Cultuurland

Cultuurland is een doorlopende cultuureducatielijn, ontwikkeld en uitgevoerd door culturele vakdocenten. Het programma biedt voor elke groep 3 of 4 lessen per schooljaar in één van de kunstdisciplines muziek, dans, theater, media, beeldend of urban arts. Scholen denken en praten mee over de programma’s en thema’s en bepalen grotendeels zelf de kunstdiscipline per groep. Het doel is dat alle kinderen gedurende hun schooltijd in aanraking komen met alle kunstdisciplines. Scholen in De Wolden, Hoogeveen, Meppel en Westerveld krijgen Cultuurland gratis aangeboden door de gemeente. De leerlijn is beschikbaar voor basisscholen in andere gemeenten.

Meer info
Maarten
Maarten Gal
Adviseur cultuureducatie
VO en PO gemeenten Westerveld en Steenwijkerland
Marjanne
Marjanne Oost
Adviseur cultuureducatie PO gemeente Meppel, Staphorst en Weststellingwerf
Liesbeth
Liesbeth Klok
Adviseur cultuureducatie
PO gemeenten Hoogeveen en De Wolden
Michelle
Michelle Wassing
Adviseur cultuureducatie en culturele subsidies en regelingen