Logo Cultuurklik
Gemeente Westerveld

Cultuur op school in Westerveld

In de gemeente Westerveld is Maarten Gal onze adviseur cultuureducatie voor het basisonderwijs.

Cultuurmenu Westerveld

We verzorgen in samenwerking met de scholen, Bibliotheek en culturele zzp’ers, het Cultuurmenu Westerveld, een prachtig cultuurprogramma voor de basisscholen. Inmiddels is er een doorlopende leerlijn cultuureducatie. We vormen een stevig netwerk met de icc’ers (intern cultuur coördinatoren), culturele instellingen en culturele en erfgoedorganisaties en verenigingen.

Muziekles

We verzorgen voor alle groepen 1 t/m 8 structureel muziekles. De kinderen leren verschillende instrumenten kennen, krijgen zangles en maken kennis met de muziekverenigingen in Westerveld.

Cultuureducatie met Kwaliteit

We adviseren en ondersteunen scholen bij deelname aan de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Indien gewenst verzorgen we de uitvoering met kunstvakdocenten. Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur Michelle.

Muziekakkoord Drenthe

CultuurKlik is partner van Méér Muziek in de Klas. We zetten ons in voor meer en beter muziekonderwijs op alle basisscholen. Namens Muziekakkoord Drenthe organiseren wij regelmatig gratis inspiratiebijeenkomsten en workshops voor leerkrachten. Check onze agenda voor actuele activiteiten.
Maarten
Maarten Gal
Adviseur cultuureducatie
VO en PO gemeenten Westerveld en Steenwijkerland
Michelle
Michelle Wassing
Adviseur cultuureducatie en culturele subsidies en regelingen
CULTURELE ACTIVITEITEN OP MAAT
We verzorgen op vraag culturele activiteiten op school en denken graag met je mee! Heb je zelf ideeën of zoek je ideeën voor culturele projecten? Wil je activiteiten bij thema’s of ten behoeve van een jubileum of afscheid van een leerkracht? Neem contact op met Maarten.
KUNSTDOCENT ALS INVALLEERKRACHT?

MOOIS IN Westerveld

Lampionnen van PET flessen
Elkaar versterken !

Plastic Soep

Een doorlopende leerlijn met verbindingen tussen erfgoed, theater, muziek, beeldende kunst, literatuur, wereldoriëntatie en natuur. Ontstaan uit een prachtige samenwerking tussen de scholen, de gemeente en culturele en natuurorganisaties. Alle scholen deden mee. Een mooi voorbeeld van hoe er samen heel veel mogelijk is en hoe je elkaar versterkt.

Maarten Gal (adviseur CultuurKlik): ‘Door naar de wereld om zich heen te kijken verruimden de leerlingen hun blik. Tegelijkertijd waren ze ontspannen bezig met het ontwikkelen van hun creativiteit. Ze bezochten onder meer de tentoonstelling Plastic Soep in het Miramar Zeemuseum. Ze maakten hun eigen onderwaterwereld van verzameld afval en muziek met zelfgemaakte plastic instrumenten. In een deskundigheidstraining beeldend toverden leerkrachten plastic afval om tot lampionnen.’