Logo Cultuurklik
Gemeente Steenwijkerland

CULTUURMENU STEENWIJKERLAND

We verzorgen op alle 32 basisscholen kunst- en cultuurlessen en workshops in het Cultuurmenu Steenwijkerland: dans, beeldende kunst, theater, drama, muziek, literatuur, film/audiovisueel en erfgoed. We werken daarbij samen in een werkgroep met icc’ers (intern cultuur coördinatoren) onder leiding van de cultuurcoach van Steenwijkerland. De leerlijn cultuuronderwijs op de basisscholen is hiermee geborgd in structurele lessen en activiteiten.

OMI DOMI MUZIEKPROJECT

Voor leerlingen van de midden- en bovenbouw organiseren we muziekproject OMI-DOMI: Ontwikkeling en Doorontwikkeling Muzikale Interesse. Met muzieklessen op school prikkelen en ontwikkelen we de muzikale interesse van kinderen en stimuleren we de doorstroming naar muziekverenigingen. Alle scholen kunnen hier gratis aan meedoen. We werken voor de uitvoering samen met muziekvakdocenten en de lokale muziekverenigingen.

LEES MEER

CULTUUREDUCATIE MET KWALITEIT

In Steenwijkerland is de Rijnbrinkgroep penvoerder voor de subsidieregeling CMK. Wil je een CMK3 aanvraag doen voor je school, dan kan de cultuurcoach van Steenwijkerland daarbij helpen. CultuurKlik verzorgt binnen het aanbod van de Rijnbrinkgroep de leerlijn Cultuurland waar je als school voor kunt kiezen.

Lees meer

SUBSIDIES EN REGELINGEN

We adviseren, stimuleren en begeleiden scholen bij subsidieaanvragen en verzorgen indien gewenst de uitvoering met kunstvakdocenten. Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur Michelle.

Maarten
Maarten Gal
Adviseur cultuureducatie
VO en PO gemeenten Westerveld en Steenwijkerland
Michelle
Michelle Wassing
Adviseur cultuureducatie en culturele subsidies en regelingen
CULTURELE ACTIVITEITEN OP MAAT
We verzorgen op vraag culturele activiteiten op school en denken graag met je mee! Heb je zelf ideeën of zoek je ideeën voor culturele projecten? Wil je activiteiten bij thema’s of ten behoeve van een jubileum of afscheid van een leerkracht? Neem contact op met Maarten.
KUNSTDOCENT ALS INVALLEERKRACHT?

MOOIS IN STEENWIJKERLAND

Kunstwerken in de Grote Kerk in Steenwijk
Verbinden!

KUNSTINSTALLATIEPROJECT

In de Grote Kerk in Steenwijk werken leerlingen van groep 7 en 8 met beeldend kunstenaar/docent Corina Broers aan een bijzonder kunstinstallatieproject. Na een inspirerende rondleiding met opdrachtjes in de kerk maken de kinderen een kunstwerk van papier uit liedboekjes en bijbeltjes, schildertape en lijm. Het kunstwerk groeit, er gaan nog veel meer leerlingen mee aan de slag. Deze cross-over van een erfgoed en beeldend activiteit is onderdeel van het Cultuurmenu van Steenwijkerland: een project in samenwerking met Stichting Grote Kerk Steenwijk.

Kinderen uiten hun boodschap zoals: ‘Nadat er erge dingen zijn gebeurd, groeien er toch weer altijd bloemen’, ‘Chaotisch in een woeste wereld’, ‘Samen zijn is alles’ en ‘Kijk eens naar de natuur.’

Kinderen in vergaderzaal
Wat is vrijheid?

WEBSITE VRIJHEID VAN STEENWIJKERLAND

Deze website is in de maak voor de 32 basisscholen in Steenwijkerland. Danielle Schothorst schreef 12 prachtige verhalen met het thema vrijheid en Géwout Esselink maakte de geweldige illustraties. Verhalen van toen en nu, over vluchten, anders zijn, in oorlog leven en corona bijvoorbeeld. Basisschoolleerlingen IJsbrand Scholten en Tessa Neele van School B in Steenwijk en Juune Kooiker van Het Kompas in Vollenhove lezen de verhalen voor. Vanaf januari 2023 kunnen scholen gratis gebruik maken van de website. Een prachtig project dat we samen met de cultuurcoach Marjanne Oost en Bibliotheek Kop van Overijssel/ Steenwijk mogen coördineren voor Gemeente Steenwijkerland.

Marjanne Oost: ‘Zoveel mooie, ontroerende en ook verdrietige verhalen. Aangrijpende verhalen die de kinderen bewust maken van wat vrijheid is. En op de plank nog genoeg inspiratie om jaarlijks nieuwe verhalen toe te voegen.’