Logo Cultuurklik
Gemeente De Wolden

CULTUUR OP SCHOOL IN DE WOLDEN

In De Wolden is Liesbeth Klok onze adviseur cultuureducatie voor het basisonderwijs. Samen met de cultuurcoach en icc’ers (intern cultuur coördinatoren) zetten we ons in voor een prachtige doorlopende leerlijn cultuur op de basisscholen.

Cultuurland De Wolden

We verzorgen de doorlopende cultuureducatielijn Cultuurland (voorheen Land van Scala). Alle kinderen krijgen per schooljaar 3 of 4 lessen in één van de kunstdisciplines muziek, dans, theater, media, beeldend of urban arts. Voor deze lessen zetten wij professionele kunstdocenten in. Op deze manier is de kwaliteit van het cultuuronderwijs op alle scholen de laatste jaren gestegen en geborgd.

Cultuurcarrousel De Wolden

In 2022 zijn we een pilot gestart voor alle basisscholen in De Wolden. Binnen Cultuurcarrousel De Wolden bezoeken de leerlingen een voorstelling, volgen ze een culturele workshop en doen ze erfgoedactiviteit. CultuurKlik coördineert en werkt voor de programmering samen met de cultuurcoach en de icc’ers (intern cultuur coördinatoren).

Cultuureducatie met Kwaliteit

We adviseren en ondersteunen scholen bij deelname aan de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Indien gewenst verzorgen we de uitvoering met kunstvakdocenten. Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur Michelle.

Muziekakkoord Drenthe

CultuurKlik is partner van Méér Muziek in de Klas. We zetten ons in voor meer en beter muziekonderwijs op alle basisscholen. Namens Muziekakkoord Drenthe organiseren wij regelmatig gratis inspiratiebijeenkomsten en workshops voor leerkrachten. Check onze agenda voor actuele activiteiten
Liesbeth
Liesbeth Klok
Adviseur cultuureducatie
PO gemeenten Hoogeveen en De Wolden
Michelle
Michelle Wassing
Adviseur cultuureducatie en culturele subsidies en regelingen
CULTURELE ACTIVITEITEN OP MAAT
We verzorgen op vraag culturele activiteiten op school en denken graag met je mee! Heb je zelf ideeën of zoek je ideeën voor culturele projecten? Wil je activiteiten bij thema’s of ten behoeve van een jubileum of afscheid van een leerkracht? Neem contact op met Liesbeth.
KUNSTDOCENT ALS INVALLEERKRACHT?

MOOIS IN DE WOLDEN

Kinderen verkleed als schildpad
Plezier met de hele school !

Carnaval der Ruiner Dieren

Kinderen en leerkrachten van IKC ’t Oelebröd en het orkest van Muziekvereniging Crescendo maakten een voorstelling vol dansende vogels, vissen, olifanten, leeuwen, kippen, hanen, krokodillen, schildpadden, zwanen en halfezels. Dat gebeurde op prachtige klassieke muziek uit Carnaval der Dieren van Camille Saint-Saëns, afgewisseld met moderne muziek.

Dansdocent Marjanne Oost: ‘Een muzikaal sprookje! Alle kinderen van alle groepen voerden een dans uit waarmee ze een diersoort verbeeldden. De leerkrachten praten de dans- en muziekstukken aan elkaar met grappige rijmpjes van Ivo de Wijs, geïnspireerd op het werk van Saint-Saëns. Wat.’