Logo Cultuurklik
Gemeente Hoogeveen

Cultuur op school in Hoogeveen

In de gemeente Hoogeveen is Liesbeth Klok onze adviseur cultuureducatie voor het basisonderwijs. CultuurKlik en Bibliotheek Hoogeveen zijn door de gemeente aangewezen als aanjager voor cultuureducatie. Samen zetten we vooral in op kwaliteitsverbetering van het cultuuronderwijs op school. En daarnaast op het versterken van de verbinding tussen binnen- en buitenschoolse cultuureducatie.

Cultuurland Hoogeveen

We verzorgen op alle basisscholen de doorlopende cultuureducatielijn Cultuurland.  Alle kinderen krijgen per schooljaar 3 of 4 lessen in één van de kunstdisciplines, muziek, dans, theater, media, beeldend of urban arts. Voor deze lessen zetten wij professionele kunstdocenten in.

Cultuurmenu Hoogeveen

We bieden in overleg met de scholen lessen en workshops aan in het Cultuurmenu Hoogeveen. Alle kinderen komen gedurende hun schooltijd in aanraking met alle kunstdisciplines. Voor de uitvoering zetten we culturele vakdocenten in.

Cultuureducatie met Kwaliteit

We adviseren en ondersteunen scholen bij deelname aan de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Indien gewenst verzorgen we de uitvoering met kunstvakdocenten. Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur Michelle.

Muziekakkoord Drenthe

CultuurKlik is partner van Méér Muziek in de Klas. We zetten ons in voor meer en beter muziekonderwijs op alle basisscholen. Namens Muziekakkoord Drenthe organiseren wij regelmatig gratis inspiratiebijeenkomsten en workshops voor leerkrachten. Check onze agenda voor actuele activiteiten.
Marjanne
Marjanne Oost
Adviseur cultuureducatie PO gemeente Meppel, Staphorst en Weststellingwerf
Liesbeth
Liesbeth Klok
Adviseur cultuureducatie
PO gemeenten Hoogeveen en De Wolden
CULTURELE ACTIVITEITEN OP MAAT
We verzorgen op vraag culturele activiteiten op school en denken graag met je mee! Heb je zelf ideeën of zoek je ideeën voor culturele projecten? Wil je activiteiten bij thema’s of ten behoeve van een jubileum of afscheid van een leerkracht? Neem contact op met Liesbeth.
KUNSTDOCENT ALS INVALLEERKRACHT?

MOOIS IN HOOGEVEEN

Gitaarles in de klas

Mogelijk met de regeling Muziek Impuls !

De leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Juliana van Stolbergschool maakten in vier weken kennis met de gitaar, trompet en slagwerk. Zo krijgen ze meer kennis over welke instrumenten en muziek maken en ontdekten ze hoe leuk het is om een instrument te bespelen.

Schooldirecteur Sigrid Hartman: ‘Er is een grote groep hier op school die vanwege de kosten anders niet in aanraking komt met muziekinstrumenten. Het is dus schitterend dat op deze manier die gelegenheid wel geboden wordt. Je ziet leerlingen veranderen wanneer ze met een instrument bezig zijn!