Logo Cultuurklik
omi domi

OMI-DOMI project Steenwijkerland

OMI-DOMI biedt gratis muzieklessen voor de basisscholen in Steenwijkerland. Het muziekproject is ontwikkeld door CultuurKlik in samenwerking met de muziekverenigingen in de gemeente. Muziekvakdocenten verzorgen de lessen via CultuurKlik. Het project is mogelijk gemaakt door de gemeente Steenwijkerland, omdat Méér Muziek in de Klas zo belangrijk is. 

OMI | Ontwikkeling muzikale interesse

Alle scholen kunnen jaarlijks meedoen aan het OMI traject. Voor schooljaar 2023-2024 heel graag uiterlijk 16 oktober aanmelden. 

OMI = een serie van 4 lessen van 45 minuten voor alle kinderen van groep 5 en 6

Meld je school aan

De lessenserie is muziek breed; kennismaking met instrumenten, luisteren, zingen, spelen en bewegen. Gericht op de HaFaBra (Harmonie-Fanfare-Brassband). Er is speciale aandacht voor de muziekverenigingen in Steenwijkerland.

De lessen vinden plaats op school, onder schooltijd. Als afsluiting kunnen de kinderen een repetitie van de plaatselijke muziekvereniging bijwonen of de vereniging geeft een klein concert op school.

DOMI | Doorontwikkeling Muzikale Interesse

Naast het OMI traject kunnen jaarlijks 5 scholen ook het DOMI traject uitvoeren. Uiteraard zijn dat elk jaar andere scholen. Voor schooljaar 2023-2024 heel graag uiterlijk 16 oktober aanmelden. 

DOMI = 20 lessen van 60 minuten voor 1 klas (groep 6, 7 of 8) of een samengestelde groep kinderen uit groep 6, 7 en 8 die echt geïnteresseerd zijn in muziekles.

Meld je school aan

Bij DOMI gaat het om samenspel. De kinderen maken muziek in een orkest. Ze kunnen kiezen voor blaas- en slagwerkinstrumenten. De instrumenten krijgen ze te leen van de plaatselijke muziekvereniging of CultuurKlik.

De lessen vinden plaats op school, onder schooltijd. We sluiten af met een leuke presentatie

 

Maarten
Maarten Gal
Adviseur cultuureducatie
VO en PO gemeenten Westerveld en Steenwijkerland