Logo Cultuurklik
Zonnige wielerkunst in Westerveld

Zonnebloemen maken voor EK wielrennen

Susanne Hurenkamp uit Geeuwenbrug en Erica Euving uit Diever zoeken inwoners uit Westerveld voor ‘Wielerkunst’, een project in het kader van het EK Wielrennen 2023. Het doel is om de renners feestelijk te ontvangen in de gemeente met bijzondere zonnebloemen langs het parcours. Geïnspireerd door Vincent van Gogh. In samenwerking met CultuurKlik organiseren de kunstenaars een workshop voor volwassenen om deze manshoge zonnebloemen te maken. Dat gebeurt op zaterdag 16 september in dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo. De workshops voor kinderen en jongeren op 12 en 13 september zijn geannuleerd.

Aanmelden
Op zaterdag 16 september is er van 13.00 tot 16.00 uur een workshop voor volwassenen. Wie het leuk vindt om mee te doen, kan zich hier aanmelden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Zonnebloemen Van Gogh
Susanne Hurenkamp van Atelier Kleur je Hart vertelt: ‘Met deze zonnebloemen, geïnspireerd door Vincent van Gogh, sluiten we aan bij het jubileumjaar Van Gogh in Drenthe. Ze worden manshoog met een doorsnede van 60 cm en krijgen een mooie plek langs de route van het EK. We gaan in de workshop duurzaam en lokaal te werk. We gebruiken afgedankte fietswielen, wol van de schaapskudde in Havelte en oude lakens die we met planten uit Westerveld gaan verven. Hopelijk gaan er veel inwoners meedoen met ‘Wielerkunst’ om zo veel mogelijk zonnebloemen te kunnen ‘planten’.