Logo Cultuurklik

Workshop Film Toolkit - kickstart voor filmeducatie

Leerkrachten basisonderwijs

Dinsdag 28 maart 2023
15.30 tot 17.00 uur
Locatie: Scala Centrum voor De Kunsten | Markt 5 | Hoogeveen
Docent: Ana Paunovik
Deelname is gratis

Wil je met je leerlingen aan de slag met filmeducatie? Dan kun je gebruik maken van de Film Toolkit. Je leert in deze workshop door Filmhub Noord hoe je met de Film Toolkit kunt werken en krijgt die meteen mee. Daarnaast staan we stil bij de doorlopende leerlijn film.

In de huidige wereld komen kinderen dagelijks in aanraking met digitale media. Logisch dus om hierover onderwijs aan te bieden. De Film Toolkit bevat onder meer kijk- en maakposters en Film to go- opdrachten. Het doel is om jou en je leerlingen handvatten te geven om zelf een film te kunnen analyseren en te maken. Dit om kritische, creatieve kijkers en makers te krijgen, die hun eigen meningen en visies kunnen onderbouwen en tools hebben om deze te verbeelden.

Aan de orde komt:

  • Wat beleven je leerlingen als ze film kijken?
  • Hoe leren ze om te verwoorden wat ze hebben gezien?
  • Hoe maak je een film eigenlijk?
  • Wat heb jij als leerkracht nodig om morgen al aan de slag te kunnen met filmeducatie

Meld je aan voor de workshop o.v.v. de naam van je school, je naam, e-mail adres en telefoonnummer. Er kunnen maximaal 20 leerkrachten meedoen.

De conclusies van het master onderzoek 'It's Now or Never' zijn vertaald naar de Film Toolkit, die wordt versterkt door de website Beeldletters.nl.

Wanneer:
28 maart 2023
15:30
Prijs:
Gratis
Locatie:
Hoogeveen