Logo Cultuurklik

Online Muzieksymposium Wat maak je me nou?!

Leerkrachten en schoolleiders basisonderwijs, pedagogisch medewerkers, vakleerkrachten muziek en andere cultuurvakken, studenten pabo

Datum: woensdag 24 mei 2023
Tijd: 15.00-17.00 uur
Online: via Zoom
Voor: leerkrachten, schoolleiders, pedagogisch medewerkers, vakleerkrachten muziek en andere cultuurvakken, studenten pabo
Kosten: gratis

Op veel scholen is muziekonderwijs steeds vanzelfsprekender. Omdat het op tal van manieren goed voor de ontwikkeling van kinderen is, ontspanning biedt en zorgt voor verbinding. Kinderen zingen, spelen, dansen en luisteren naar muziek, maar geven wij ze ook ruimte om muziek zelf te creëren?

Tijdens het symposium Wat maak je me nou?! staat het zelf maken van muziek centraal. Componeren en improviseren dus. Kun jij ook wel wat inspiratie gebruiken om bij te dragen aan goed muziekonderwijs? Meld je dan op 10 mei aan via de website van K&C voor dit gratis symposium.

Tijdens energieke workshops ervaar je hoe je op een leuke en eenvoudige manier kinderen kunt aanmoedigen zelf muzikaal te creëren.
Je krijgt inspirerende voorbeelden en lesmateriaal aangereikt, zodat je gelijk met je klas aan de slag kunt.

Gastspreker Michel Hogenes
Hoe laat je kinderen componeren tijdens de muziekles? Michel Hogenes (1970) ontwikkelde een driestappenplan en licht ze tijdens ons symposium in een half uur toe.

Initiatief Wat maak je me nou?!
Het symposium is een initiatief van NHL Stenden, Muziekakkoord Drenthe, Méér muziek in de klas lokaal Fryslân, Méér Muziek in de Klas lokaal Groningen, Muziekakkoord Groningen-Oost en Stichting Kunst & Cultuur.

Wanneer:
24 mei 2023
15:00
Prijs:
Gratis
Locatie:
Online