Logo Cultuurklik

Inspiratiebijeenkomst DNJK - natuur, spel en verbinding

Pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten en leerkrachten onderbouw

Datum: 8 juni 2023
Tijd: 19.00 - 21.15 uur
Locatie: Duurzaamheidscentrum, Bosrand 1 Assen
Kosten: € 17,50 per persoon

Stampen in de waterplassen. Je verstoppen achter de bosjes. Beestjes vinden onder de blaadjes. Buiten is van alles te beleven! Als je het spel van de kinderen volgt, zie je meteen dat in de interactie met elkaar en met de omgeving als vanzelf verhalen en ideeën ontstaan. Kinderen maken plannen, doen elkaar na of spelen een rollenspel. Hoe rijker de buitenomgeving, hoe meer creatief spel eruit voortkomt.

Inspiratiebijeenkomst
Wat betekent het voor de ontwikkeling van jonge kinderen als zij buiten spelen? Welke zintuigelijke en lijfelijke ervaringen doen zij op? En hoe speelt de natuur hier een belangrijke rol in? In deze inspiratiebijeenkomst neemt pedagoog Marieke van Ierschot je mee in dit creatief spel van het jonge kind. We gaan naar buiten en verkennen de spelmogelijkheden in de omgeving. Aan de hand van theorie en onze buitenervaringen bespreken we hoe je buitenspel actiever in kunt zetten. En hoe je het spel van kinderen kunt begeleiden. Ook in een omgeving met weinig groen kun je spelervaringen met natuur creëren.

Over Marieke van Ierschot
De jonge kind-pedagoog Marieke van Ierschot werkte lange tijd als kleuterleerkracht in Amsterdam, voordat zij de overstap maakte naar de Pabo Hogeschool Leiden. Ook is zij onderzoeker bij het lectoraat Natuur & Ontwikkeling Kind én geeft ze trainingen en coaching aan pedagogisch medewerkers en leerkrachten uit de onderbouw primair onderwijs.

Informatie of vragen?
Dan kun je contact opnemen met Yvonne Blaauw, coördinator Drents netwerk jonge kind via y.blaauw@methetico.nl

Wanneer:
08 juni 2023
19:00
Prijs:
€ 17,50
Locatie:
Assen