Logo Cultuurklik
VOORLEESKAMPIOENEN VOOR WEBSITE VRIJHEID VAN STEENWIJKERLAND

Wij feliciteren IJsbrand Scholten en Tessa Neele van School B in Steenwijk en Juune Kooiker van Het Kompas in Vollenhove. Zij zijn de winnaars van de voorleeswedstrijd rondom de website 'Vrijheid van Steenwijkerland' die op 5 oktober in de raadzaal plaatsvond. Ze werden gekozen door de jury bestaande uit wethouder Trijn Jongman, kinderboekenschrijfster Danielle Schothorst en illustrator Géwout Esselink Binnenkort duiken ze de studio in om de verhalen voor de website in te spreken.

Oude en nieuwe verhalen
De website wordt gemaakt voor de 32 basisscholen in Steenwijkerland. Danielle Schothorst schreef 12 verhalen met het thema vrijheid en Géwout Esselink maakte de illustraties. Wat betekent vrijheid nou eigenlijk? Vrijheid kan best ingewikkeld zijn. Is in ieder geval niet vanzelfsprekend en kan voor iedereen iets anders betekenen. Op de website komen oude verhalen, bijvoorbeeld over ‘Het verzet in Oldemarkt’, en verhalen van nu zoals ‘Een mandje vol liefs’ over corona. Mooie, ontroerende en ook verdrietige verhalen. Voor de scholen komen er lesbrieven om in de klas mee aan de slag te gaan.
Vrijheid van Steenwijkerland is een prachtig project dat CultuurKlik samen met de cultuurcoach en Bibliotheek Kop van Overijssel/Steenwijk mag organiseren voor de gemeente Steenwijkerland.