Logo Cultuurklik
KOM NAAR U!TDAGEND HOOGEVEEN

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september viert Hoogeveen festival U!TdagenD, de jaarlijkse opening van het culturele seizoen. In dit wervelende ‘Van Gogh in Drenthe jaar’ is er een speciaal ‘Van Goghplein’. Voor de grote muurschildering op de flat aan de Dekkerspassage is van alles te beleven. Ook in de tuin van De Tamboer en langs het Museumlaantje is een bruisend programma met optredens, workshops en activiteiten voor kinderen. Op vrijdag kun je om 20.15 uur naar een previewavond van het nieuwe theaterseizoen in De Tamboer (entree € 6,50). Op zaterdag zijn alle activiteiten gratis en start het festival om 10.30 uur met Piratenkoor ’t Zwarte Gat en davert door tot 17.00 uur. Afsluiter is de High Moor Bigband met zangeres Deborah J. Carter.

Bizar voertuig, steltlopers en levende standbeelden

Op het Van Goghplein stuit je op een levend standbeeld van Van Gogh en je kunt niet om De Grote Meesters heen. Op grote hoogte verdienen deze steltlopers hun geld met het schilderen van snelportretten. Consternatie? Dat moeten De Kwakzalvers zijn. Een bizar voertuig steekt over. Het is de reizende loopband van WOOW! uit Italië. Ontdek ook marionet Vincend van Andrea van Sloterdijck, hij is gespecialiseerd in het schilderen van zonnebloemen. Marianne van 3D painting werkt aan een vrouw uit de serie landarbeiders die Van Gogh maakte in Drenthe.

Straatgoochelaar en troubadour

Wonderen zijn het handelsmerk van straatgoochelaar Floris Sant en De Troubadour brengt met zijn gitaar accordeon en stem muziek van toen en nu. Het strijkorkest van Kunstenkorf voert je mee naar de tijd van Van Gogh. Je kunt op de foto met tijdgenoten van de beroemde kunstenaar en

bij Kunst Collectief Hoogeveen schilder je je eigen doekje voor de Van Gogh art piramide. Verderop vind je de Montmartre markt van de kunstenaars van het collectief.

Zeemansliederen, musical en jazz

De zangers en accordeonisten van Piratenkoor ’t Zwarte Gat uit Zuidwolde brengen zeemansliederen, sfeer en gezelligheid. Van 10.30 tot 12.00 uur speciaal voor senioren. Om 14.00 uur gaat het koor nog een keer los. Ook de Jazzband van Kunstenkorf met zangeres Linda Molenkamp en Saxofoonensemble Sax-a-Lot laten zich horen. Muziek Musical Theater Producties Hoogeveen presenteert prachtige scènes en nummers uit 20 jaar Musicalgroep Hoogeveen. Ook maak je kennis met de cast van de nieuwe productie ‘Oliver’.

Dans en gedichten
De dansers van Top Fit zorgen voor spetterende dansoptredens en de ballerina’s van Kunstenkorf voor romantiek. Drents schrijfster en dichtster Yvonne Bijl uit Hoogeveen draagt voor uit eigen werk. Gedichten en korte, humoristische verhalen uit haar boek ‘De Baos en Ikke’.

Urban Headquarter en Silent Disco

Jongeren ontdekken nieuwe werelden bij HQ6 en Urban Arts CultuurKlik: graffiti kunstwerken spuiten in het echt of met VR, beat producties maken en draaien op een DJ set, je eigen podcast of video maken. Je kunt ook meedoen met de Urban Karaoke of dansen in de Silent Disco.

Speciaal voor kinderen

Kinderen kunnen hun snoet laten schminken, een ballondier scoren, meezingen met de Musical Sing-A-Long van MMT en op de foto met sprookjesfiguren. Er zijn workshops musical en dans en er is een springkussen.

Open Dag Kunstenkorf

Bij Kunstenkorf aan de Markt 5 kun je allerlei muziekinstrumenten uitproberen. Bij de infokraam krijg je informatie over muziek-, zang- en dansles.

De organisatie van U!TdagenD is in handen van Theater De Tamboer, Vereniging Vrienden van De Tamboer, Het Podium, CultuurKlik en Bibliotheek Hoogeveen, met medewerking van Kunst Collectief Hoogeveen Het festival is mogelijk door een financiële bijdrage van de gemeente Hoogeveen en de Provincie Drenthe.