Logo Cultuurklik
Kinderen De Wolden maken boek

Alle leerlingen van groep 5 en 6 in gemeente De Wolden maken samen een boek. Dat doen ze onder begeleiding van illustrator Marieke Opmeer en auteur Kees Opmeer. De workshop sluit aan bij streekprogramma Wiede Wold en is onderdeel van het nieuwe cultuureducatieprogramma Cultuur Carrousel De Wolden. Op de foto's zijn de kinderen van Kindcentrum De Bosrand in Kerkenveld aan het werk.

Schrijven en illustreren
Het eerste hoofdstuk van Paleis De Wolden is geschreven door Kees Opmeer. Tijdens de workshop in de klas komt de klas gezamenlijk tot een verhaal voor het volgende hoofdstuk. Een deel van de klas werkt het verhaal verder uit met Kees. En een aantal leerlingen maakt met Marieke Opmeer de illustraties. Zo voegt elke groep een hoofdstuk toe aan het boek.

Een tipje van de sluier?
De zeespiegel stijgt. Dat is reden voor de koninklijke familie om te verhuizen en een nieuw paleis te laten bouwen in De Wolden, hoog en droog. Prinses Beatrix is als verkenner vooruitgestuurd om te onderzoeken of De Wolden een geschikte plek is om te wonen. Twee kinderen ontdekken dit geheim en helpen haar bij haar onderzoek...

Het boek is al in de voorverkoop via Paleis De Wolden | Auteur: Kees Opmeer- Ga creatief