Logo Cultuurklik
Kijkroute en workshops street art in Hoogeveen

Kunst op straat ontdekken of maken in Hoogeveen! Wij organiseren in samenwerking met Stichting Van Boeijen een kijkroute en workshop street art. Kunstenaars Gejan Stol en Demi Tanalepy lopen met bewoners van woonlocaties Grote Beer en Van Echtenstraat langs kunstuitingen in het centrum. Wil je meelopen met de route of meedoen met de workshop? Dat kan en is gratis. De activiteiten zijn mogelijk gemaakt door de Gemeente Hoogeveen. Aanmelden kan o.v.v. je naam, telefoonnummer en voor welke activiteit + datum. Dat kan via:

info@cultuurklik.nl

Kijkroute

De kijkroute is op zaterdag 10 juni om 11.00 uur en op vrijdag 16 juni om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Vertrekpunt is bij CultuurKlik aan de Markt 5. Tijdens de kijkroute dagen de kunstenaars de wandelaars uit om met andere ogen naar Hoogeveen te kijken. Wat kom je tegen aan kunst op straat? Soms gaat het om grote objecten of beelden en soms om uitingen die je bijna niet ziet. Wat vind je kunst en wat niet?

Workshops

Vervolgens gaan de bewoners onder leiding van de kunstenaars experimenteren met het maken van street art. De workshops zijn op vrijdag 30 juni van 19.30 tot 21.00 uur en op zaterdag 1 juli van 11.00 tot 13.00 uur. Het gebeurt allemaal op het grasveld aan het Museumlaantje tussen Theater De Tamboer en het gebouw waar CultuurKlik is gevestigd (voormalig Scala).