Logo Cultuurklik
Boek voor en door kinderen De Wolden

De zeespiegel stijgt. Voor de koninklijke familie reden om een plek voor een nieuw paleis te zoeken. Ze hebben hun oog laten vallen op De Wolden in Drenthe (hoog en droog). Prinses Beatrix wordt als verkenner vooruit gestuurd. Gelukkig krijgt ze hulp van kinderen, maar waar vind je een geschikte plek?

Dit is in het kort de inhoud van het boek Paleis De Wolden. Meer dan 500 kinderen van alle basisscholen in gemeente De Wolden hebben samen aan dit boek gewerkt, onder begeleiding van Kees Opmeer (schrijver) en Marieke Opmeer (kunstdocente). Het is een prachtig boek geworden van bijna 200 pagina’s vol fantasievolle verhalen en kleurrijke illustraties.


De feestelijke presentatie van het boek was op vrijdag 19 april in het Wolderhuus in Zuidwolde. Wethouder cultuur, Albert Haar
overhandigde het eerste exemplaar aan Rene Karst. Alle kinderen kregen daarna een boek.

Aanleiding voor dit project was het thema van De Wolden als culturele gemeente 2023/2024: ‘de toekomst van het platteland.’ Het is een van de vele projecten die onder de paraplu van streekprogramma Wiede Wold tot stand zijn gekomen.