Logo Cultuurklik
Kunst en Cultuurfestival Westerveld

Kunst en Cultuurfestival Westerveld

Op 15 september 2024 organiseren we een pilot van een Kunst & Cultuurfestival, als afsluiter van het Open Monumentenweekend en Corso Frederiksoord. Het festival vindt plaats op het corsoterrein op de Tuinen van Frederiksoord, achter Museum de Proefkolonie. Een prachtige plek om het diverse culturele aanbod in onze gemeente te laten zien én horen. Het Kunst & Cultuurfestival-programma duurt van ca. 11.00 tot 17.00 uur.

Kunst & Cultuurfestival in Westerveld, daar wil je bij zijn!
In samenwerking met Cultuurcoach Westerveld en Corso Frederiksoord bieden we jou als cultuurmaker graag de volgende mogelijkheden aan:

  • Gratis kraam (voor bv. (kunst)verkoop)

Je kunt een gratis kraam reserveren op het terrein. Er zijn kramen van 2 of 4 meter breed. De kraam kan ingericht worden zoals jij dat wilt Het is mogelijk jouw werk en/of producten te etaleren én te verkopen. Dit kan eigengemaakte kunst zijn, maar ook afgeschreven boeken van de bibliotheek of een boek van de historische vereniging. Verkoop je geen producten, dan kun je je kraam ook inrichten om mensen kennis te laten maken met jouw/jullie diensten. Zet er een laptop/tablet neer met filmpjes, repetitieschema’s en foto’s, vrijwilligersoproepen, etc. Zo kunnen  mensen kennis maken met gezichten achter een vereniging, zzpér of stichting.

  • Demonstraties/presentaties/workshops

Wellicht heb je geen behoefte aan een kraam, maar wil je wel een workshop of demonstratie geven. Ook hier hebben we (beperkt) ruimte voor. Laat graag weten wat je er voor nodig hebt dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

  • Open podium

Laat jezelf, jouw groep of gezelschap zien en/of horen aan het publiek! We maken een gevarieerd dagprogramma met de aanmeldingen die we ontvangen. De duur van het optreden is afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers en wordt dus later beslist.

Denk mee! Laat van je horen!
De opzet met kraampjes, workshops, presentaties en optredens is de basis van het Kunst & Cultuurfestival. Maar we kunnen nog een aantal kanten op! Dus heb je hele andere leuke ideeën of aanvullingen: laat dat dan vooral aan ons horen, zodat we er samen een groot succes van kunnen maken. Wil je meedenken, heb je aanvullende ideeën voor de Kunst & Cultuurfestival of heb je nog vragen? Laat het ons weten door te mailen naar info@gemeentewesterveld.nl  t.a.v. Cultuurcoach/Kunst & Cultuurfestival 2024.

Online vragenuurtje
Heb je eerst nog vragen? Stel die dan tijdens het online vragenuurtje met de cultuurcoach via teams op:
4 juli tussen 19.00 en 21.00 uur.
10 juli tussen 14.00 en 17.00 uur.
11 juli tussen 14.00 en 17.00 uur.

Maak een afspraak via de mail l.breen@gemeentewesterveld.nl, dan ontvang je een teamslink voor je afspraak.

Als cultuurmaker wil jij toch niet ontbreken? 
We ontvangen jouw aanmelding graag vóór 15 juli 2024.

Meld je aan
Kinderen buiten muziek aan het maken